Tervetuloa Tampereelle Keskusteluntutkimuksen päiville tammikuussa 2019

 

Keskusteluntutkimuksen päivät järjestetään 24. – 25.1.2019 Tampereen yliopistossa.

Päivät kokoavat yhteen ajankohtaista suomalaista keskustelun- ja vuorovaikutuksen tutkimusta.

 

Vuoden 2019 päivien teemana on Moraali vuorovaikutuksen ulottuvuutena.

Moraali ja moraaliset kysymykset voivat näkyä vuorovaikutuksessa ja sen analyysissa monella eri tavalla. Yhtäältä moraalisten kysymysten voi ajatella näkyvän useimmissa vuorovaikutustilanteissa ja nousevan relevanteiksi eri vuorovaikutuskäytänteiden analyysissa. Toisaalta on olemassa vuorovaikutustilanteita, joita jäsentämässä moraalinen ulottuvuus on keskeinen.

Toivomme keskusteluntutkimuksen päiville esitelmiä, joissa pohditaan vuorovaikutuksen ja moraalisen suhdetta erilaisissa arkisissa ja institutionaalisissa ympäristöissä. Olennaisia kysymyksiä voivat olla esimerkiksi: Minkälaisia moraalisia ulottuvuuksia sisältyy vuorovaikutustilanteisiin ja vuorovaikutusilmiöihin? Minkälaiseen moraaliin vuorovaikutustilanteen osapuolet orientoituvat ja tekevät näkyväksi toiminnassaan? Minkälaisia moraalisia kysymyksiä ja dilemmoja vuorovaikutustutkimus voi selvittää – tai synnyttää?

 

Päivien pääpuhuja on professori Anssi Peräkylä, joka puhuu aiheesta Uhanalainen minuus vuorovaikutuksessa.
Esitelmä perustuu tutkijakollektiivin työhön. Kollektiivin jäseniä ovat: Anssi Peräkylä, Liisa Voutilainen, Melisa Stevanovic, Aurora Guxholli, Emmi Koskinen, Maarit Lehtinen, Silja Mäki, Annukka Pursi, Enikö Savander, Mika Simonen ja Sanna Tiilikainen.

 

Seuraa  Keskusteluntutkimuksen päiviä Twitterissä hashtagilla #KETU2019!

 

Päiville ovat tervetulleita kaikki keskusteluntutkimuksesta kiinnostuneet tutkijat ja opiskelijat. Tutkimustaan voi esitellä joko 1) tieteellisen esitelmän tai 2) datasession muodossa. Ehdotukset lähetetään tämän linkin kautta 31.10. mennessä. Tarkemmat ohjeet ehdotuksen jättämiseksi löytyvät täältä. Hyväksymisestä ilmoitetaan marraskuun loppuun mennessä. Päiville voi osallistua myös ilman omaa esitystä.

Päiville osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen 10.1.2019 mennessä. Päivien yhteydessä järjestetään torstaina iltatilaisuus Ravintola Telakalla. Illallisen hinta on 35€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoa ilmoittautumisesta on täällä.

 

Keskusteluntutkimuksen päivät järjestää monitieteinen järjestelytoimikunta, jossa on jäseniä Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja viestintätieteiden tiedekunnista sekä Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Lämpimästi tervetuloa Tampereelle!

 

Järjestelytoimikunta

Johanna Ruusuvuori
Niina Lilja
Riikka Nissi
Heidi Jauni
Samu Pehkonen
Aija Logren
Laura Kananen
Sakari Ilomäki
Hanna-Leena Ristimäki
Julia Katila