Rebecca Martusewicz

Professori Rebecca Martusewicz toimii Eastern Michigan yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa. Hän on johtava ympäristökasvatuksen asiantuntija, ja opetuksessaan hän käsittelee muun muassa ekofeminismiä ja kasvatusta, globalisaatiota ja yhteisöllisyyttä.

Hän viimeisimpiä julkaisujaan ovat A Pedagogy of Responsibility: Wendell Berry for EcoJustice Education (Routledge, 2019) ja Art, EcoJustice, and Education: Intersecting Theories and Practices, joka on toimitettu yhdessä Raisa Fosterin and Jussi Mäkelän kanssa (Routledge, 2019). Teoksesta EcoJustice Education: Toward Diverse Democratic and Sustainable Communities (Routledge, 2011/2015) on tekeillä kolmas painos yhdessä Jeff Edmundsonin ja John Lupinaccin kanssa.

Syksyllä 2015 professori Martusewicz vieraili Fulbright-tutkijana Tampereen yliopistossa.

Lisätietoja professori Martusewiczista.

 

Marita Liulia

Marita Liulia
(Kuva: Marita Liulia)

Liulia on kansainvälisesti tunnettu, palkittu nykytaiteilija, jonka teoksia on esitetty 50 maassa. Hänen tuotantoonsa kuuluu mediateoksia, valokuvia, maalauksia, kirjoja, pelejä, näyttämöteoksia ja lyhytelokuvia.

Liulia on opiskellut kirjallisuutta ja poliittista historiaa. Helsingin yliopistossa sekä kuvataiteita Taideteollisessa korkeakoulussa. Hänen taiteellinen toimintansa alkoi 1980-luvun alussa teatterista ja kuvataiteista. Hän on työskennellyt myös toimittajana ja valokuvaajana sekä opettanut Aalto-yliopistossa ja Teatterikorkeakoulussa.

Liulia siirtyi 1990-luvun alussa ohjaamaan digitaalisia, vuorovaikutteisia mediateoksia, joista kansainvälisesti tunnettuja ovat muun muassa Ambitious Bitch (1996), Son of a Bitch (1999), HUNT (2002), Marita Liulia Tarot (2000–2004). Konaistaideteoksessa Choosing My Religion (2009) Liulia käsitteli maailman pääuskontoja. Aalto-yliopiston Artist in Residence –ohjelmassa Liulia valmisti elokuvaa, tanssia ja teknologiaa yhdistävän lyhytelokuvan Jumalattaren paluu (2012) sekä teoksen Swan Song (näyttämöteos 2014, lyhytelokuva 2016).

http://www.maritaliulia.com