TUTKIJOIDEN YÖ TAMPEREELLA 28.9.2018 Klo 10-22

 

Kättele robottia, hyppää virtuaalitodellisuuteen

Tänä vuonna tapahtuman pääpaikkana on Kauppakeskus Ratina, jossa on mukana niin Tampereen ammattikorkeakoulun kuin Tampereen yliopistojenkin tutkijoita. Paikan päällä pääsee vaikka kättelemään robotteja ja kurkistamaan virtuaalitodellisuuteen. Pääpuhujana Ratinassa on omien unelmiensa toteuttaja Arman Alizad. Paikalla on myös Ursan planetaario ja nuorempia tieteenystäviä viihdyttää pop-up Heurekan liikkuva tiedeshow.

Glamouria, kierrätystä ja energiataloutta Vapriikissa

Ratinan lyhyiden tutkimusiskujen lisäksi kuullaan Museokeskus Vapriikissa pidempiä puheenvuoroja. Niissä paneudutaan kestävän kehityksen ja energiatalouden tulevaisuuteen sekä Marilyn-näyttelyn teeman mukaisesti glamouriin.

Lastenohjelmaa Rullassa

Lapsille ohjelmassa on myös Lumate-keskuksen tiedepajoja Lastenkulttuurikeskus Rullassa Kulttuurikeskus Laikussa. Tutkijoiden yön koululaisohjelmassa yläkoululaisille on luentoja yliopistojen kampuksilla ja alakoululaisille suunnatussa ohjelmassa tutkijat vierailevat alakouluissa kertomassa työstään ja tutkimuksestaan.

Iltaviihteenä Science Slam stand-up -kisa Klubilla

Tutkimuksenteon viihteellisempää puolta edustaa jälleen illan Science Slam, jossa rohkeat tieteentekijät astuvat Pakkahuoneen Klubin lavalle ja esittelevät tutkimustaan yleisölle mahdollisimman viihdyttävästi.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, tervetuloa!

Katso koko ohjelma